Mercedes-AMG GLC43 / GLC63S E-Performance kisebb motorral is nagyobb teljesítmény

Az új Mercedes-AMG GLC 43 és GLC 63 S E-Performance modellek bemutatása egy jelentős fejlesztést hozott az AMG sorozatban. Mindkét modell kis méretű, 2 literes, négyhengeres motorral rendelkezik, ami meglepő lehet egy AMG-től származó teljesítményautó esetében.
A GLC 43 modell a korábbi változatokhoz képest jelentős teljesítményt nyújt, 416 lóerővel és 500 Nm nyomatékkal büszkélkedhet. Ez 14 lóerővel több, mint a legújabb C43 modellek, ami mutatja a fejlődést az AMG sorozatban.
A régebbi GLC 43-hoz képest pedig 31 lóerővel többet kapunk, bár a nyomaték változatlan maradt. Emellett az új AMG Lite változatban egy szíjhajtású indítógenerátor található, amely mint mild-hibrid rendszer, ideiglenesen további 14 lóerőt és 150 Nm nyomatékot ad a teljesítményhez.
A GLC 63 S E Performance viszont igazi teljesítményóriás, hiszen 671 lóerőt és hihetetlenül magas, 1020 Nm nyomatékot kínál. Ez a legnagyobb teljesítmény, amit valaha négyhengeres motorral szerelt utcai autóban láthattunk. A GLC 63 S E-Performance használ egy belső égésű motort, amelyhez egy hátsó villanymotor is társul, további 201 lóerőt és 320 Nm nyomatékot adva hozzá. Ez az együttes teljesítmény egy méretes crossover számára rendkívül erős, és vetekszik a régi C63-as modellek teljesítményével.
Azonban fontos megjegyezni, hogy ezek a modellek meglehetősen nehezek, például a GLC 43 tömege 1,975 kilogramm, míg a GLC 63 S E-Performance például bő 2,310 kilogrammot nyom a mérlegen. Ennek ellenére a GLC 43 4,8 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, míg a GLC 63 S E-Performance mindössze 3,5 másodperc alatt éri el ugyanezt a sebességet.
A GLC 63 S E-Performance további előnye, hogy képes tisztán elektromos üzemmódban is működni egy 6,1 kWh-s akkumulátorcsomag segítségével, ami akár 12 kilométernyi hatótávolságot is biztosít. Mindkét modell számos vezetési módot kínál, és a GLC 63 S E-Performance kiváló fékrendszert alkalmaz a nagy teljesítmény kezeléséhez.
A külső dizájn terén is vannak különbségek, és a GLC 63 S-E Performance exkluzív Edition 1 változata különleges elemeket, például matt fekete kovácsolt keréktárcsákat kínál. Ez a két modell összességében izgalmas újításokat hoz az AMG sorozatban.

Kövess minket Facebook-on, Instagram-on vagy TikTok-on hogy mindig értesülj a legfrissebb tartalmainkról, inspirációinkról és ajánlatainkról!

Gépjármű igénye van? Szeretne egy kényelmes és költséghatékony megoldást vállalkozásának? Ne habozzon tovább! Nézze meg kedvező gépjármű tartós bérlet ajánlatainkat! Vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és lépjen velünk kapcsolatba még ma!

Ajánlatok