Ugrásszerűen nőtt az EU piacán az eladott új gépjárművek száma!

Továbbra is népszerűek az elektromos és hibrid modellek!

Az Európai Unióban januárban tovább nőtt az új autók forgalomba helyezésének száma az Európai Autógyártók Szakmai Képviseleti Szervezetének (ACEA) legfrissebb adatai szerint. Az új személygépkocsik januári forgalomba helyezése éves összevetésben 12,1 százalékkal nőtt, elérve az 851,690 darabot. Ez egyértelműen pozitív változás, különösen figyelembe véve, hogy decemberben még 3,3 százalékos csökkenés volt tapasztalható, ami az előző 16 hónap folyamatos növekedését követte.

A vezető európai piacokon, mint Németországban, Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban is emelkedtek az eladások januárban. Németországban például 19,1 százalékkal, míg Olaszországban 10,6 százalékkal nőtt az új autók iránti kereslet. Az elektromos autók piaci részesedése tovább növekedett: a tisztán elektromos járművek (BEV) száma 9,5 százalékról 10,9 százalékra nőtt egy év alatt, míg a hibrid-elektromos autóké (HEV) 26,1 százalékról 28,8 százalékra emelkedett. A „plug-in” hibrid (PHEV) autók részesedése is növekedett 7,1 százalékról 7,8 százalékra.
A benzines és dízelmotoros autók együttes piaci részesedése 2024 januárjában 48,6 százalékot tett ki, ami csökkenés az előző év azonos időszakához képest. Ez jelzi az alternatív meghajtású járművek egyre növekvő népszerűségét az európai piacon. Tavaly az Európai Unió autópiaca jelentős, 13,9 százalékos bővülést ért el az előző évhez képest, összesen 10,5 millió új autót értékesítettek. A legtöbb országban kétszámjegyű növekedés volt megfigyelhető. Az elektromos autók, különösen a tisztán elektromosok, folyamatosan növelik piaci részesedésüket, míg a hibrid modellek továbbra is népszerűek maradnak.

Gépjármű igénye van? Szeretne egy kényelmes és költséghatékony megoldást vállalkozásának? Ne habozzon tovább! Nézze meg kedvező gépjármű tartós bérlet ajánlatainkat! Vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és lépjen velünk kapcsolatba még ma!
Ajánlatok

Kérjen egyedi gépjármű tartós bérlet ajánlatot cége részére

A csillaggal jelölt adatokat kérjük töltse ki!

  • Ugrásszerűen nőtt az EU piacán az eladott új gépjárművek száma!
    -