Magyarország is bevezetheti a nagy teljesítményű autókra vonatkozó új szabályokat!

Új szabályok és jogosítványok jöhetnek a nagy teljesítményű személyautó vezetőknek!


Az MSZP országgyűlési képviselője, Molnár Zsolt, aki a közlekedési balesetek áldozatainak emlékműve mellett tartott sajtótájékoztatón törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek. Javaslata szerint a 300 kilowatt, azaz nagyjából 400 lóerő teljesítmény feletti személygépkocsik esetén külön jogosítvány megszerzésére lenne szükség. Az autót vezetni kívánó személynek legalább öt éve kellene jogosítvánnyal rendelkeznie, és ezen idő alatt nem ítélték el közlekedési bűncselekmény miatt. A pszichológiai alkalmassági vizsgálat és a speciális oktatás és vizsga további feltétel lenne. Molnár Zsolt azt is javasolta, hogy a középiskolák végzős évfolyamán legalább fél évig kötelező legyen a KRESZ oktatása, hogy mindenki megismerhesse a közlekedési szabályokat.
*képek illusztrációk
A közös cél az, hogy minél kevesebben szenvedjenek értelmetlen autóbalesetet és ne versenypályának használják a közutakat Magyarországon. Az olaszok is hasonló lépéseket akarnak tenni, hogy a kezdő sofőrök ne vezethessenek nagy teljesítményű sportautókat.

Kövess minket a Facebook-on, Instagram-on vagy TikTok-on hogy mindig értesülj a legfrissebb tartalmainkról, inspirációinkról és ajánlatainkról!

Gépjármű igénye van? Szeretne egy kényelmes és költséghatékony megoldást vállalkozásának? Ne habozzon tovább! Nézze meg kedvező gépjármű tartós bérlet ajánlatainkat! Vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és lépjen velünk kapcsolatba még ma!

Ajánlatok

Kérjen egyedi gépjármű tartós bérlet ajánlatot cége részére

A csillaggal jelölt adatokat kérjük töltse ki!

  • Magyarország is bevezetheti a nagy teljesítményű autókra vonatkozó új szabályokat!
    -